EHBOO

Eerste Hulp bij Baby Ongemak & Onrust

Eerste hulp bij baby ongemak en onrust

Ongeacht hoe het geboorteproces is verlopen, van fijn en ontspannen in bad tot traumatisch, eindigend met een spoedkeizersnede en alles daar tussenin, iédere bevalling maakt een diepe indruk op een baby. Zowel emotioneel als fysiek. Naar mijn idee word daar vaak onvoldoende bij stilgestaan en gaat veel van de aandacht na de bevalling met name naar moeder. Maar die kleine heeft net zo goed een prestatie van wereldformaat geleverd, vergelijkbaar met het rennen van een marathon. Of twee. Of drie. Probeer je dat maar eens in te beelden…

Een baby moet daarvan bijkomen, alle indrukken die zijn opgedaan verwerken. Vaak begint dat verwerkingsproces pas na een aantal dagen. En soms duurt het even voor je in de gaten hebt dat je kleintje niet helemaal lekker in zijn velletje zit.  

“ Hoe jouw kleintje de zwangerschap en geboorte heeft ervaren, vertelt hij je met zijn gedrag “

Je baby is niet happy

Enkele belangrijke signalen dat je kleintje zich niet happy voelt:

Hoe ik jullie kan begeleiden

Allereerst gaan we samen het geboorteverhaal van jouw kleintje in kaart brengen. Ook is er veel aandacht voor het verhaal van jou als moeder, hoe heb jij alles beleeft? Door in te zoomen op de zwangerschap, de bevalling en de periode direct daarna wordt vaak al inzichtelijk waarom je kindje bepaald gedrag laat zien. Indien gewenst kan ik dit geboorteverhaal voor jullie uitwerken in een verslag (je kunt dit zien als een soort ‘blauwdruk’ van jullie kindje).

Eerste hulp bij baby ongemak en onrust 1

Vervolgens ga ik samen met jullie als ouders kijken welk gedrag de meeste aandacht behoeft en hoe we kunnen zorgen het zo snel mogelijk een stuk comfortabeler voor jullie kleintje (en jullie zelf!) te maken. Ook voor de andere aandachtsgebieden krijgen jullie van mij diverse tips om samen met jullie kleintje mee aan de slag te gaan. Hierbij kun je denken aan aandacht geven aan het geboorteverhaal, massagetechnieken, tips rondom voeding, slapen, (basisbevestigend) dragen, aan- en uitkleden, oppakken/neerleggen, het creëren van een ritme en omgaan met prikkels.

Technieken die ik daarnaast graag inzet tijdens een begeleidingstraject zijn bijvoorbeeld de Helende Verbinding Massage en Access Bars®  sessies voor moeder & kind.

Werkwijze & investering

Iedere geboorte is uniek, iedere mama is uniek, iedere baby is uniek. Mijn begeleiding is daarom altijd maatwerk en helemaal afgestemd op jullie unieke situatie. Om deze in kaart te brengen starten we met een ontdekgesprek. Zo kunnen we ontdekken of we een ‘klik’ hebben, wat jullie wensen & behoeften zijn, welke verwachtingen we over en weer van elkaar hebben en of deze reëel zijn.

Dit gesprek duurt zo’n 30-45 minuten en kan bij mij in de praktijk, online of bij jullie thuis* plaatsvinden. De kosten hiervoor bedragen € 49 euro.
Vervolgens ontvangen jullie binnen een week per mail een gespreksverslag inclusief begeleidingsvoorstel.

* binnen een straal van 10 km vanaf postcode 4847 EW reken ik geen reiskosten, daarbuiten reken ik € 0,35 per kilometer.

meer informatie?

Heb je nog vragen of wil je liever telefonisch een afspraak maken, neem dan even contact met mij op.

Verhindering / no-show

Indien een afspraak uiterlijk 24 uur van te voren wordt verzet of afgezegd, zullen er geen kosten in rekening worden gebracht. Omdat ik tijd voor je vrij plan in mijn agenda zal bij verzetten of afzeggen binnen 24 uur voor aanvang van een afspraak 50% van de kosten aan je worden doorberekend. Verzetten of afzeggen kan enkel telefonisch, van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.30 uur. Bij no-show zal de volledige sessie aan je worden doorberekend.