Geboorte in kaart

Eerste Hulp bij Baby Ongemak & Onrust

Jouw baby's wijze lijfje

Ongeacht hoe het geboorteproces van jouw kindje is verlopen, van fijn en ontspannen in bad tot traumatisch, eindigend met een spoedkeizersnede en alles daar tussenin, iédere bevalling maakt een diepe indruk op een baby. Zowel emotioneel als fysiek. Ik merk in de praktijk dat daar vaak onvoldoende bij stilgestaan wordt en er vooral naar het resultaat – een gezonde baby – wordt gekeken. Wat uiteraard ook heel belangrijk is! Echter, samen met mama heeft de baby net zo goed een prestatie van wereldformaat geleverd, vergelijkbaar met het rennen van een marathon. Of twee. Of drie. Je kunt je wellicht voorstellen dat dit een uitwerking op zo’n kleintje heeft. Een baby moet echt de tijd krijgen om bij te komen van zijn buiktijd en zijn geboorte, om alle indrukken die zijn opgedaan te verwerken. Vaak begint dat verwerkings-proces pas na een aantal dagen. En soms duurt het even voor je in de gaten hebt dat je kleintje niet helemaal lekker in zijn velletje zit en er wellicht meer nodig is dan wat je hem nu kunt bieden.

“ Hoe jouw kleintje de zwangerschap en geboorte heeft ervaren, vertelt hij je met zijn gedrag “

Enkele belangrijke signalen dat jullie kleintje zich niet happy voelt:

Jouw eigen verhaal

Ook jij als kersverse mama hebt vaak even nodig om weer te ‘landen’. Zeker als het je eerste kindje is of je eerder een kindje bent verloren. Of wanneer de bevalling (heel) anders is gelopen dan wat je had gehoopt en je merkt dat je daar last van hebt. Jouw verhaal doet ertoe en mag gehoord worden. Zonder oordeel en met alle ruimte voor jouw gevoelens en emoties hierover.

Wat ik jullie bied: EHBOO → Eerste Hulp bij Baby Ongemak en Onrust

We starten met het in kaart brengen en ‘vertalen’ van het geboorteverhaal van jouw kleintje. Door de manier waarop we dit doen, krijgt jouw verhaal ook gelijk de aandacht die het verdient. Want hoe jij de zwangerschap en bevalling hebt beleefd, heeft ook weer effect op jouw kindje gehad.  Door hierop in te zoomen wordt vaak al inzichtelijk waarom je kindje bepaald gedrag laat zien. Daarnaast ontstaat er zo bij jou meer rust en ruimte, doordat jouw verhaal de erkenning krijgt die het verdient en ontzettend nodig is om te kunnen ontspannen. En een relaxtere mama zorgt voor een relaxtere baby!

Vervolgens gaan we met elkaar – jouw partner speelt hier ook een belangrijke rol in! – kijken welk gedrag de meeste aandacht behoeft en hoe we het zo snel mogelijk een stuk comfortabeler voor jullie kleintje (en jullie zelf!) kunnen maken. Ook voor de andere aandachtsgebieden krijgen jullie van mij diverse tips om samen met jullie kleintje mee aan de slag te gaan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan aandacht geven aan het geboorteverhaal, massagetechnieken bij ongemak, tips rondom voeding, slapen, dragen, aan- en uitkleden, oppakken/neerleggen, het creëren van een ritme en omgaan met prikkels.
Daarnaast maak ik gedurende het traject graag gebruik van de Helende Verbinding Massage

Zo krijgt het in kaart brengen van het geboorteverhaal een helende werking voor moeder & kind ♡

Traject EHBOO

€475,-

(of 2 maandelijkse termijnen van € 240)

* Binnen een straal van 10 km vanaf postcode 4847 EW reken ik geen reiskosten, daarbuiten reken ik € 0,35 per kilometer. Ik hanteer een max. reistijd van 30 minuten per enkele reis.

Gratis kennismakingsgesprek

Om te zien of er een gezamenlijke klik is, kan het fijn zijn om van te voren een kennismakingsgesprek in te plannen. Dit kan zowel telefonisch als online, duurt max. 30 minuten en is geheel kosteloos.

Het traject

Indien je ervoor kiest inzicht te willen krijgen in het ‘vertelgedrag’ van jullie kleintje, gaan we in een traject van 5 sessies het geboorteverhaal zo volledig mogelijk in kaart brengen. Je ontvangt van mij bij onze eerste sessie een prachtig werkboek, waarin je gedurende het traject zelf het geboorteverhaal van jullie baby en jouw eigen ervaringen tijdens de zwangerschap en bevalling zult gaan vastleggen. Dit doe je aan de hand van onze gesprekken, waarvan je tevens na iedere sessie de audio-opname toegestuurd zult krijgen. 

Indien daar behoefte aan is kunnen er, aansluitend op het traject, vervolgsessies worden ingepland à € 65,- per uur.
Voor een losse sessie, dus zonder traject, betaal je € 79,- per uur.

Verhindering / no-show
Indien een afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren wordt verzet of afgezegd, zullen er geen kosten in rekening worden gebracht. Omdat ik tijd voor je vrij plan in mijn agenda zal bij verzetten of afzeggen binnen 24 uur voor aanvang van een afspraak 50% van de kosten aan je worden doorberekend. Verzetten of afzeggen kan enkel telefonisch, van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.30 uur. Bij no-show zal de volledige sessie aan je worden doorberekend.

meer informatie?

Heb je nog vragen of wil je liever telefonisch een afspraak maken, neem dan even contact met mij op.