Geboorte in Kaart – dreumes & peuter

een andere blik op gedrag

Wijze lijfjes

Het is algemeen bekend dat via de navelstreng alles wat je eet en drinkt tijdens de zwangerschap bij je kindje terecht komt. Maar wist je dat ook alle ervaringen, gevoelens, emoties en gedachten die je gedurende de zwangerschap en de geboorte hebt bij je kindje terecht komen? En dat een kindje zijn geboorte heel bewust meemaakt? Probeer je dus maar eens voor te stellen wat het tijdens de zwangerschap en bevalling allemaal heeft meegekregen en ervaren! Al die ervaringen zitten in dat kleine, wijze lijfje opgeslagen.

" De manier waarop een kindje is gedragen en wordt geboren, vormt de basis voor zijn gevoel van veiligheid, eigenwaarde en verbondenheid "

Stempel

Uit jarenlang onderzoek blijkt steeds overtuigender dat de periode van zwangerschap en de manier waarop een kindje geboren wordt een flinke stempel drukt op hoe een kind zich ontwikkelt en welk gedrag het laat zien. Je kunt hierbij denken aan:

Gedrag als sleutel

Achter het gedrag dat een kind laat zien, of het nu groot of klein is, zit altijd een bepaalde behoefte. Met behulp van o.a. de methodiek van Geboorte in Kaart zoomen we helemaal in op de periode rondom de zwangerschap en de geboorte. Hierdoor krijg je inzicht in het geboorteverhaal van jouw kind en daarmee tevens in de boodschap die het met zijn gedrag aan jou als ouder wil vertellen. Pas wanneer je het geboorteverhaal van je kind (in)ziet, kun je jouw kind zelf ook écht zien. En wanneer je je kind kunt zien, de behoefte achter zijn gedrag kunt zien, betekent dit dat je hem beter kunt begrijpen en daarmee beter kunt begeleiden. Want gedrag is slechts een uiting van datgene wat eraan vooraf is gegaan en vormt daarmee de sleutel naar de oplossing!

Wat ik jou en je kind kan bieden

Traject Kind

€ 975,-

(of 5 maandelijkse termijnen van € 195,-)

Traject Kind - intensief

€ 975,-

(of 3 maandelijkse termijnen van € 325,-)

Gratis kennismakingsgesprek

Wanneer  je inzicht wilt krijgen in het ‘vertelgedrag’ van jouw kind en wilt weten of het in kaart brengen van het geboorteverhaal een geschikte methode zou kunnen zijn, kunnen we eerst een telefonisch of online kennismakingsgesprek inplannen. Dit duurt max. 30 minuten is kosteloos. Door dit ontdekgesprek kun jij een idee krijgen van wie ik ben en kan ik aan de hand van jouw verhaal een inschatting maken of ik je inderdaad kan begeleiden bij de uitdagingen waar je/jouw kind tegenaan loopt.

Het traject

Hebben we een ‘klik’, dan gaan we in een traject van 10 sessies het geboorteverhaal zo volledig mogelijk in kaart brengen. Je ontvangt van mij bij onze eerste sessie een prachtig werkboek, waarin je gedurende het traject zelf het geboorteverhaal van jouw kind zult gaan vastleggen. Dit doe je aan de hand van onze gesprekken, waarvan je tevens na iedere sessie de audio-opname toegestuurd zult krijgen. Afhankelijk van de leeftijd van het kind, kan het wenselijk zijn om één of meerdere sessies samen te doen of dat ik één of meerdere sessies met enkel het kind heb.

Er kan veel worden losgemaakt tijdens de sessies. Wanneer je een pittige zwangerschap en/of bevalling achter de rug hebt, kan het daarom fijn zijn om te kiezen voor het 6-maanden traject. Daarmee geef je jezelf meer tijd om dingen te kunnen laten bezinken, verwerken en integreren.

Indien daar behoefte aan is kunnen er, aansluitend op het traject, vervolgsessies worden ingepland à € 65,- per uur.
Voor een losse sessie, dus zonder traject, betaal je € 79,- per uur.

Verhindering / no-show
Indien een afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren wordt verzet of afgezegd, zullen er geen kosten in rekening worden gebracht. Omdat ik tijd voor je vrij plan in mijn agenda zal bij verzetten of afzeggen binnen 24 uur voor aanvang van een afspraak 50% van de kosten aan je worden doorberekend. Verzetten of afzeggen kan enkel telefonisch, van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur. Bij no-show zal de volledige sessie aan je worden doorberekend.

meer informatie?

Heb je nog vragen of wil je liever telefonisch een afspraak maken, neem dan even contact met mij op.