Geboorte in Kaart

de invloed van jouw eigen verhaal

Geboorte in Kaart - geboorteverhaal bij zwangerschap

Jouw blauwdruk

Jouw geboorteverhaal vormt een belangrijke blauwdruk voor jouw leven. Het bepaalt namelijk voor een groot deel op onbewust niveau hoe jij je gedraagt en reageert in bepaalde situaties. Hoe je omgaat met stress. Of je makkelijk contact maakt of juist erg verlegen bent. Hoe je met tegenslagen omgaat. Hoe jij je zwangerschap ervaart. Of je durft te vertrouwen op de keuzes die je maakt. Hoe jij je voortbeweegt in het leven, letterlijk én figuurlijk! Hoe je reageert op jouw partner en de mensen om je heen. Hoe je in verbinding staat met het kleintje in je buik. En zo zijn er nog legio zaken op te noemen die beïnvloed worden door de manier waarop jij bent gedragen en geboren.

Onbewuste blokkades & het effect op het kleintje in jouw buik

Wist je dat je alle informatie die je via je moeder hebt doorgekregen toen zij zwanger was van jou, hebt opgeslagen in jouw biologische systeem? Alle ervaringen, gevoelens, emoties en gedachtes die zij ten tijde van de zwangerschap had, zijn ook bij jou in haar buik terecht gekomen. Afhankelijk van hoe jouw moeder hiermee omging, kan dit in meer of mindere mate onbewust invloed hebben op gedrag wat je nu laat zien. Daarnaast heb jij als baby jouw geboorte heel bewust meegemaakt. Daarbij heb je allerlei indrukken opgedaan die in het celgeheugen van jouw lichaam zijn opgeslagen. Kom je nu in een bepaalde situatie terecht die je onbewust herinnert aan een ervaring, gevoel of emotie die je in dat prille begin van je leven hebt opgedaan, dan kan dat je blokkeren en resulteren in bepaald – vaak niet helpend – gedrag of bijvoorbeeld angstgevoelens.

Nu je zelf in verwachting bent, kunnen deze herinneringen van jouw lichaamsgeheugen ervoor zorgen dat je jezelf daar onbewust mee vastzet, mee blokkeert. Dit heeft weer effect op hoe je je zwangerschap ervaart en tegen de naderende bevalling aankijkt en jij ‘belast’ (onbewust!!) dus op jouw beurt ook jullie kleintje in je buik daarmee.

Nieuwe keuzemogelijkheden, meer ontspanning

Met het in kaart brengen van jouw eigen geboorteverhaal kun je veel onbewuste ‘ballast’ in jouw systeem inzichtelijk maken. Hierdoor groeit jouw bewustzijn en ontstaan er nieuwe keuzemogelijkheden. Dit heeft een positief effect op jouw buikbaby én natuurlijk op jouzelf en jouw omgeving. En daarmee kun jij met meer rust en ontspanning de komende bevalling in- en aangaan en nóg beter die veilige basis zijn die ieder kind nodig heeft om gezond te kunnen opgroeien!

Gratis kennismakingsgesprek

Ik kan me goed voorstellen dat je een hoop vragen hebt naar aanleiding van wat je hier gelezen hebt. Wanneer je dat prettig vind, is het misschien fijn om eerst een gratis kennismakingsgesprek aan te vragen. Dit kan zowel telefonisch als online plaatsvinden, zal max. 30 minuten duren en is geheel kosteloos.
Op deze manier kun jij een gevoel krijgen bij wie ik ben, krijg ik een beeld van wie jij bent én kan ik kijken of ik inderdaad iets voor jou en je buikbaby zou kunnen betekenen.

Werkwijze & investering

Wanneer je ervoor kiest inzicht te krijgen in jouw eigen start in dit leven, om zo een fijne basis voor jouw buikbaby te creëren, gaan we in een traject van 3 sessies jouw geboorteverhaal zo volledig mogelijk in kaart brengen. De eerste twee sessies zullen zo’n 2 tot 2,5 uur duren, de laatste sessie duurt meestal 1 tot 1,5 uur. De sessies vinden bij voorkeur bij mij in de praktijk plaats.
Je ontvangt van mij bij onze eerste sessie een prachtig werkboek, waarin je gedurende het traject jouw eigen verhaal zult gaan vastleggen. Dit doe je aan de hand van onze gesprekken, waarvan je tevens na iedere sessie de audio-opname toegestuurd zult krijgen.

Er kan veel worden aangeraakt en losgemaakt tijdens de sessies. Daarom verspreid ik onze sessies het liefst over 2 maanden. Daarmee geef je jezelf de tijd om dingen te kunnen laten bezinken, verwerken en integreren.
Eén maand na afronding van het traject, hebben we samen nog een telefonisch nazorgconsult van 30 minuten.

NB: ook voor de aanstaande papa kan het leren kennen van zijn geboorteverhaal heel helend werken, zeker wanneer hij zelf een pittige geboorte heeft gehad. Hij zal dan tijdens de bevalling jou en jullie kindje nóg beter kunnen ondersteunen, omdat hij niet op onbewust niveau getriggerd zal worden door zijn eigen (onbewuste) herinneringen.

De investering voor dit waardevolle en inzicht gevende traject bedraagt 449 euro. Betaling in twee termijnen van 225 euro is mogelijk.

Indien daar behoefte aan is kunnen er, aansluitend op het traject, vervolgsessies worden ingepland à € 65,- per uur.
Voor een losse sessie, dus zonder traject, betaal je € 79,- per uur.

Verhindering / no-show
De kosten voor dit traject dienen voor aanvang te worden voldaan. Bij betaling in termijnen dienen de termijnbedragen te zijn voldaan voor aanvang van de 1e en 2e sessie. 
Verzetten of afzeggen kan kosteloos TOT 48 uur voor aanvang van de sessie en kan (liefst) telefonisch, via e-mail of WhatsApp gedaan worden.
Omdat ik tijd voor je vrij plan in mijn agenda zal bij verzetten of afzeggen binnen 48 uur voor aanvang van een sessie 50% van de kosten aan je worden doorberekend.
Bij no-show heb je geen recht op restitutie van het reeds betaalde bedrag.

meer informatie?

Heb je nog vragen of wil je liever telefonisch een afspraak maken, neem dan even contact met mij op.