Geboorte in Kaart

" De manier waarop je wordt geboren, vormt de basis voor jouw gevoel van veiligheid, eigenwaarde en verbondenheid "

Bevallingsworkshop - Baby Blueprint

Voor de kleintjes

Als ik je vertel dat het gedrag dat je kind nu vertoont en hoe hij de wereld ervaart, zijn oorsprong heeft in de zwangerschap en zijn geboorte, zul je ook zien dat dit gedrag logisch is. Achter elk gedrag schuilt namelijk een behoefte en pas als deze behoefte is gezien en gehoord, zal het gedrag kunnen veranderen.

Het is algemeen bekend dat via de navelstreng alles wat je eet en drinkt tijdens de zwangerschap bij je kindje terecht komt. Maar wist je dat ook alle ervaringen, gevoelens, emoties en gedachten die je gedurende de zwangerschap en de geboorte hebt bij je kindje terecht komen? En dat een kindje zijn geboorte heel bewust meemaakt? Probeer je dus maar eens voor te stellen wat het tijdens de zwangerschap en bevalling allemaal heeft meegekregen en ervaren!

Wijze lijfjes

Een kind is zich volledig bewust van de conceptie, de zwangerschap en zijn geboorte. In dat kleine lijfje zitten alle ervaringen die hij opdeed bij jou in de buik en tijdens zijn geboorte opgeslagen.

Met Geboorte In Kaart geef ik letterlijk beelden en woorden aan deze periode. Pas wanneer je het geboorteverhaal van je kind (in)ziet, kun je jouw kind zelf ook echt zien. En wanneer je je kind kunt zien, de behoefte achter zijn gedrag kunt zien, betekent dit dat je hem beter kunt begrijpen en daarmee beter kunt begeleiden.

" Het in kaart brengen van het geboorteverhaal is indrukwekkend, verhelderend, soms confronterend, maar vooral heel bijzonder. Een zeer waardevol cadeau voor je kind en jouzelf! "

Voor de groten

Met het in kaart brengen van jouw geboorteverhaal ontdek je hoe jouw start in dit leven was. Waarom je doet zoals je doet en waarom je reageert zoals je reageert. Zeker als je merkt dat bepaald gedrag voor jou een valkuil is waar je makkelijk instapt, kan Geboorte in Kaart veel helderheid en inzicht geven. Zo zul je ontdekken dat gedrag altijd logisch is, zelfs nu je inmiddels volwassen bent!

Ook als je op dit moment in verwachting bent kan het heel fijn zijn om jouw geboorteverhaal in beeld en onder woorden te laten brengen. De verkregen inzichten kunnen ervoor zorgen dat jouw eigen bevalling meer vanuit rust en vertrouwen kan verlopen dan wanneer je deze inzichten niet gehad zou hebben.

Geboorte in Kaart - Baby Blueprint Oosterhout

"How you begin is who you become"

Werkwijze & investering

Wanneer je interesse hebt om inzicht te krijgen in het geboorteverhaal van jouw kind of dat van jouzelf, plannen we eerst een vrijblijvend en kosteloos ontdekgesprek in. Hierin bespreken we de zaken waar je graag meer duidelijkheid in zou willen krijgen. Ieder geboorteverhaal is uniek, dus ook de invulling van een traject is voor iedereen uniek.

MoeKi-traject
Indien je het ‘vertelgedrag’ van jouw kind in kaart wilt laten brengen, kan ik je het Moeder & Kind traject van harte adviseren. Dit traject bestaat uit 2 sessies van zo’n 2,5 uur plus een sessie van 1 uur met moeder en kind samen. De eerste twee sessies zijn enkel met moeder (en vader indien mogelijk) vanwege de langere duur hiervan.

Je ontvangt na afloop een uitgebreid verslag waarin je de ‘blauwdruk’ van jullie kind kunt teruglezen, plus een aantal tips n.a.v. de opgedane inzichten. Na enkele weken neem ik nog een keer contact met jullie op om te horen hoe het nu met jullie gaat. De investering voor dit MoeKi-traject bedraag 425 euro.

GiK & BiK traject
Wil jij graag ontdekken hoe jouw geboorteverhaal jou gevormd heeft en hoe dit een groot stempel drukt op hoe jij op dit moment in het leven staat? Hoe dit gezorgd heeft voor bepaalde overtuigingen die maken dat je keer op keer in dezelfde patronen blijft vastlopen? Wil je inzicht in de behoeften die er achter dit ‘vertelgedrag’ zitten, zodat je deze patronen kunt doorbreken en weer stappen vooruit kunt gaan maken?

Dan is het Geboorte & Behoefte in Kaart traject iets voor jou! In twee sessies van zo’n 2,5 uur gaan wij samen aan de slag om jouw blauwdruk in kaart te brengen. In het verslag dat je na afloop van het traject zult ontvangen, kun je alle opgedane inzichten op je gemak nog eens nalezen. Ook hebben we na enkele weken nog een kort telefonisch nazorg consult. De investering voor dit GiK & BiK traject bedraagt 375 euro.

GiK-sessie
Een Geboorte in Kaart sessie duurt zo’n 2,5 uur en kost 199 euro. Na afloop ontvang je een uitgebreid verslag waarin de opgedane inzichten zijn verwerkt, zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen. Na enkele weken vindt er nog een kort telefonisch nazorg consult plaats.

Indien daar behoefte aan is, kunnen er vervolgsessies worden ingepland à 80 euro per uur.

Meer informatie?

Heb je nog vragen of wil je liever telefonisch een afspraak maken, neem dan even contact met mij op.