Love Notes van mijn klanten

Malou & Olaf (zwanger van hun 1e kindje)Zwangerschapscursus Relaxed bevallen vanuit Regie
Lees verder
Review door aanstaande mama Malou: Wij hebben de privécursus gevolgd bij Lyke. Lyke is een rustige, fijne vrouw die je veel weet te vertellen over alles omtrent geboorte. Ze luistert goed naar je en geeft je handvaten waar je ook echt iets aan hebt.
José & Dennis (zwanger van hun 2e kindje)Zwangerschapscursus Relaxed bevallen vanuit Regie
Lees verder
Review door aanstaande mama José: Wij hebben de privécursus gevolgd bij Lyke. Na een pittige, al dan niet traumatische eerste beval-ervaring, heeft Lyke ervoor gezorgd dat ik inmiddels durf te zeggen dat ik met veel goede moed mijn tweede bevalling in ga. Ik heb er zelfs zin in! Lyke is een lieve, bijzondere vrouw waarmee je snel verbinding voelt. Het programma zit zeer goed en leerzaam in elkaar en ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat ik heel dankbaar ben dat ik deze cursus heb gevolgd. Dankjewel Lyke!
Rogier & Claudia (zwanger van hun 1e kindje)Zwangerschapscursus Relaxed bevallen vanuit Regie
Lees verder
Review door aanstaande papa Rogier: Hele fijne en prettige cursus. Er wordt ruim de tijd genomen om vragen te beantwoorden en er worden handvaten aangereikt voor de bevalling. Ook de rol van de partner wordt goed besproken. Wij gaan met een goed gevoel en vertrouwen richting de bevalling. Het idee, of eigenlijk de realiteit, dat je zelf over alle zaken kunt beslissen is een belangrijk onderdeel van de cursus en in deze tijd zeker niet overbodig. Een echte aanrader!
Kimberley & Dmitri (zwanger van hun 1e kindje)Bevallingsworkshop Bevallen doe je Samen
Lees verder
Review door aanstaande mama Kimberley: Wij hebben een hele fijne bevallingsworkshop gehad bij Lyke. Met haar kennis en passie weet ze op een hele fijne en praktische manier de cursus te geven met vele tips en adviezen. Aanrader!
Sharon (dochter van 4 weken oud)Helende Verbinding Massage
Lees verder
Onze dochter is in de avonduren troosteloos, soms ook overdag naar vooral de avonden, alsof ze ergens last van heeft. Tijdens de massage lag mijn dochtertje heerlijk op mijn borst en dutte lekker weg. In het begin voelde het voor mij wat ongemakkelijk en had ik moeite om mezelf over te geven, maar de sfeer was heel relaxed, waardoor ik de knop al snel om kon zetten. Vanaf toen was het heel ontspannen. De uren en dagen na de massage was ik erg emotioneel en voelde een enorme drang om mijn kindje dicht bij mij te hebben. En mijn dochtertje heeft heel veel geslapen die dag en veel bij/op me gelegen. Ze is nu duidelijk rustiger en ook makkelijker te troosten wanneer ze huilt. Door de ietwat lastige zwangerschap ben ik dankzij de massage wel intenser van haar gaan genieten, ondanks dat het nog steeds minder kan door de peuter die er ook rondloopt en veel aandacht vraagt. En ik ben ervan overtuigd dat zij dat ook voelt. Ik ben ontzettend dankbaar dat je me / ons wilde helpen. Je hebt me erg op mijn gemak gesteld en het heeft me zeker wat opgeleverd!
MichèleHelende Verbinding Massage
Lees verder
Ik heb de Helende Verbinding Massage niet met een specifieke hulpvraag gedaan, wel met het idee om te kunnen helen wat er nog geheeld mag worden. Lyke ontving mij in een fijne praktijkruimte waar ik plaats mocht nemen in een heerlijke relaxstoel. Ze werkt met essentiële oliën die zorgen voor een ontspannen sfeer en daarnaast ook een diepere, emotionele werking hebben. Vooral in het begin van de behandeling heb ik energie vanuit mijn voeten omhoog voelen trekken. Ik vond dit een prettig gevoel en een teken dat er daadwerkelijk iets in gang was gezet. De massage heb ik verder als heel ontspannend ervaren en ik ben een paar keer in een lichte slaap gevallen. Het was warm weer die dag en ’s middags ging ik met mijn kinderen en een vriendinnetje naar het zwembad waar de kinderen lekker hebben gezwommen en gespeeld en ik heerlijk ontspannen op mijn handdoekje heb gelegen. Ook daar ben ik zelfs even in slaap gevallen. Ik merk al een tijd aan mijn gevoelens en gedrag dat ik in een veranderingsproces zit en deze massage draagt daar zeker aan bij! Dankjewel Lyke!
Damai & Naomi (zwanger van hun 1e kindje)Bevallingsworkshop Bevallen doe je Samen
Lees verder
Review door aanstaande mama Naomi: Van tevoren hadden we de verwachting dat we zowel qua theoretische als praktische tips “door de bevalling” zouden worden geleid. Dat heeft Lyke dan ook zeker waargemaakt! Tijdens de workshop vertelde ze op een rustige en heel open manier over hoe de bevallingsfases verlopen en ook hoe deze kunnen worden ervaren, zowel voor degene die zwanger is als voor de partner. Elke zwangerschap is zo anders, maar Lyke sprak heel duidelijk over het vertrouwen op je eigen lichaam en de steun van je partner. Daarnaast vond ik het heel fijn om nog maar eens te horen dat je echt je eigen keuzes mag maken, dat het bevallingsproces geen lopende band werk moet zijn en dat je door de ademhalingsoefeningen heel goed in contact komt te staan met je gevoel in je lijf. De oefeningen die we hebben geleerd hebben we met veel plezier en rust thuis kunnen doorzetten, omdat Lyke heel goed de tijd nam om mee te kijken en te bedenken wat voor ons het beste werkt. Ook in verband met ons kindje dat in stuit ligt, gaf ze goeie tips die een mogelijke draai kunnen bevorderen. Deze holistische aanpak voelde totaal niet zweverig aan, maar juist heel erg in verbinding met het natuurlijke aspect van bevallen. Al met al vonden zowel mijn partner als ik het een hele ontspannen, informatieve en fijne ochtend waarbij Lyke ons vol vertrouwen en ondersteuning heeft voorbereid op alle mogelijke manieren van bevallen!
Richard & Fenneke (zwanger van hun 1e kindje)Bevallingsworkshop Bevallen doe je Samen
Lees verder
Review door aanstaande papa Richard: Wij waren op zoek naar een zwangerschaps-cursus die niet zweverig zou zijn en die ons informatie zou geven over het hoe en wat tijdens een bevalling en hoe je er als partner voor je zwangere vrouw kunt zijn, zowel voor als tijdens de bevalling. Met de informatie die Lyke gedeeld heeft en de geadviseerde massage- en ademhalingstechnieken, herkenden we makkelijk de verschillende fases van de bevalling, wist mijn vrouw hoe ze kon focussen op haar ademhaling om kalm en ontspannen te blijven en wist ik als partner wat ik voor mijn vrouw kon doen om de weeën wat dragelijker te maken. We hebben het echt sámen gedaan tijdens de bevalling, met als resultaat een ontspannen en vlotte geboorte en een rustige, blije baby!
Richard & Fenneke (zwanger van hun 1e kindje)Workshop Hoe bevalt een baby?
Lees verder
Review door aanstaande papa Richard: Op aanraden van Lyke hebben wij deelgenomen aan deze workshop. Niet wetende wat we konden verwachten, maar nieuwsgierig naar wat Lyke ons zou vertellen. Tijdens deze workshop leer je hoe het is voor je baby om ter wereld te komen en hoe belangrijk het is om contact te maken en te houden met je kindje tijdens de zwangerschap en de bevalling. Wij hebben hier veel van geleerd, voornamelijk om het mee te nemen in onze positieve mindset tijdens de zwangerschap en de bevalling.
LauraHelende Verbinding Massage
Lees verder
Toen Lyke mij vertelde over de Helende Verbinding Massage, dacht ik meteen “ja, dat wil ik zeker ervaren!” Ik had nog nooit gehoord van deze massage. Vooraf moest ik een vragenlijst invullen en toen begon het proces eigenlijk al en dat voelde heel intens. Voor mijn gevoel herbeleefde ik weer alles en besefte ik me ook weer dat zowel mijn zwangerschap als bevalling absoluut geen roze wolk zijn geweest. De massage zelf was echt heerlijk en tijdens de massage had ik mezelf voorgenomen om te verbinden met mijn dochter. Er zat bij mij behoorlijk wat schuldgevoel richting mijn dochter. Ik was net begonnen met een nieuwe baan toen ik zwanger was, waardoor ik veel stress heb ervaren. Daarnaast ben ik 9 maanden heel ziek geweest, waardoor ik niet heb kunnen genieten van mijn zwangerschap. En ik ben van de trap gevallen tijdens de zwangerschap. Tijdens het verbinden liet mijn dochter me weten dat zij het juist heel vervelend had gevonden dat ik zo ziek was en dat ik het zo lastig heb gehad. Ze heeft absoluut gevoeld dat ze zo welkom was! Na de massage heb ik ‘s avonds op aanraden van Lyke bij mijn dochter in bed met mijn dochtertje gesproken over mijn zwangerschap en de bevalling. Echt alles, mijn angsten, frustraties, schuldgevoel. Mijn dochter stelde verrassend genoeg heel veel vragen en genoot zichtbaar. En nadat ik samen met haar foto’s van de zwangerschap en geboorte had bekeken kreeg ik een enorm dikke knuffel en wilde ze me niet meer loslaten. Hier gebeurde heel veel! Ik gun iedere moeder deze ervaring omdat het gewoon heel bijzonder is!

Nadat ik voor mijn oudste dochter de Helende Verbinding Massage heb ervaren, was ik ook super nieuwsgierig hoe ik de massage zou ervaren bij mijn jongste dochter. Tijdens deze zwangerschap heb ik veel minder stress ervaren, de bevallingen waren echter nagenoeg gelijk. Allebei precies 9 dagen overtijd, allebei ingeleid en uiteindelijk heb ik bij beide dochters een ruggenprik gehad. Ik besefte me tijdens het invullen van de vragenlijst dat ik echt goed na moest denken over de antwoorden en dat ik veel meer details herinnerde van mijn eerste zwangerschap dan van mijn tweede zwangerschap. Lyke vertelde me dat mijn dochtertje de inleiding waarschijnlijk als heftig heeft ervaren en toen ik ging verbinden met haar gaf ze me aan dat ze heel bang was. Het was donker, alles bewoog en ze wilde veilig bij mij blijven. Dat raakte me echt heel erg. Ondanks dat mijn dochtertje zich heel welkom voelde, gaf ze wel aan dat ze door de inleiding een gevoel van veiligheid heeft gemist. Dit uitte zich ook in haar gedrag. Ik merk dat door de massage en haar te vertellen over de zwangerschap en de geboorte er veel meer rust bij haar is gekomen en dat ze zich veiliger voelt. Er is wat geheeld! Zo slaapt ze o.a. veel beter en vind het niet meer eng om zelf in slaap te vallen. Deze massage is een cadeautje voor jezelf en je kind!