Over mij

Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door baby’s en kleine kinderen en ik heb dan ook heel wat oppasuurtjes achter mijn naam staan! Inmiddels ben ik zelf ook moeder mogen worden en heb drie heerlijke meiden in mijn leven: mijn dochters Noortje (2014) en Nynke (2016) en liefdochter Lieke (2009), oudste dochter van mijn man Floris.

Ik vind het magisch, die reis die een kindje vanaf dat prille begin gaat afleggen om uiteindelijk als een klein mini-mensje ter wereld te komen. Maar jeetje, wat kan het veel hobbels en bobbels op die reis meemaken! Voordat ik me het belang van het geboorteverhaal  realiseerde, was ik me er nooit zo van bewust dat die eerste 1000 dagen van een mensenleven letterlijk de blauwdruk van je leven vormen. Om al die indrukken die een kleintje in die beginperiode heeft meegekregen inzichtelijk te maken voor de ouders, is zo ontzettend waardevol. Ik begrijp het gedrag van mijn meiden in bepaalde situaties  nu echt een stuk beter!

Mijn eerste zwangerschap was binnen no-time een feit, de tweede liet echter een stuk langer op zich wachten… Naar mijn idee deed ik weinig anders dan die eerste keer en toch duurde het nu beduidend langer voordat het raak was. Nu weet ik dat er meer nodig kan zijn dan gezond eten en voldoende bewegen. Ik vind het dan ook ontzettend fijn dat ik een aantal behandelingen in mijn praktijk heb die jou en je lichaam op weer een andere manier kunnen helpen zich voor te bereiden op een zwangerschap ♡

Als je dan eenmaal zwanger bent, is het nog even afwachten hoe je lijf zal reageren op al die hormonen die dan ineens door je lichaam gieren. Bij mijn eerste zwangerschap had ik eigenlijk alleen maar last van maagzuur wat regelmatig omhoog kwam (vooral als ik ’s avonds wilde gaan slapen), maar bij de tweede had ik al vanaf de 13e week flink last van mijn bekken. Dan duurt 40 weken zwangerschap erg lang kan ik je vertellen… Had ik toen maar geweten dat je al die zwangerschapsongemakken niet lijdzaam hoeft te ondergaan!
En ook als aanstaande vader kan er van alles op je afkomen (zoals hormonen, haha) en merk je wellicht dat je hier wat minder makkelijk mee om weet te gaan dan gedacht of gehoopt. Dan is het toch heerlijk als je weet dat je ook gewoon lekker je hoofd leeg kunt maken door een fijne Access Bars behandeling en je daarvoor niet eens hoeft te vertellen over wat er allemaal in je omgaat!

Bij mijn eerste zwangerschap merkte ik dat de spanning langzaam opliep naarmate de zwangerschap vorderde. Hoe zou de bevalling gaan zijn? Zou ik dat wel kunnen, bevallen? Zou het erg pijn gaan doen en hoe zou ik daar zo goed mogelijk mee om kunnen gaan? Hoe zou zo’n babyhoofdje in vredesnaam moeten gaan passen daar beneden, dat lukt toch helemaal niet? Dankzij een fijne zwangerschapscursus waarin ik niet alleen leerde om in contact met mezelf en mijn buikbaby te komen, maar ook fijne technieken kreeg aangereikt voor een zo relaxed mogelijke bevalling, kon ik echt met vertrouwen uitkijken naar de komst van ons kindje.

Toen onze kleintjes duidelijk lieten merken er klaar voor te zijn om zich aan de buitenwereld te gaan tonen, heb ik beide keren gemerkt hoe ontzettend fijn en waardevol het is als je partner er op dat levens veranderende moment voor je is, je daadwerkelijk kan helpen tijdens het geboorteproces. Want jeetje, zeker bij een eerste kindje weet je eigenlijk niet goed wat je overkomt als die bevalling dan eigenlijk begint… Hoe fijn is het als je dit dan écht samen kunt doen!

"Ik vind het magisch, de reis die een kindje vanaf dat prille begin gaat afleggen om uiteindelijk als een klein mini-mensje ter wereld te komen"

Zo verbonden als ik me voelde met mijn man tijdens de bevallingen, zo eenzaam en onzeker voelde ik me af en toe in die beginperiode van het moederschap. Je denkt je goed voorbereid te hebben op de komst van je kleintje door alles te lezen wat je maar in je handen kunt krijgen, informatie in te winnen bij vriendinnen om je heen, maar my god, wat valt het tegen als je je kleintje dan eindelijk in je armen hebt. Ik begreep regelmatig echt niet waar ze nou behoefte aan hadden en voelde me af en toe net een kleuter die alles nog moest leren en ontdekken. Niet echt goed voor je zelfvertrouwen kan ik je melden… Nu weet ik dat dat heel normaal is, dat je jezelf de tijd en de rust mag gunnen om in je moederrol te groeien, je kindje te leren kennen, elkaar te leren kennen. Gelukkig kan ik jou en je kindje verlichting bieden in deze onzekere en onrustige tijden ♡

Naast het werk wat ik doe in mijn praktijk Baby Blueprint, vind ik het heerlijk om door het bos te wandelen (vooral ’s ochtends vroeg), te lezen, met onze meiden samen te zijn en mezelf te omringen met lieve vrienden en familie.

Ik kijk ernaar uit je te mogen begroeten in mijn praktijk in Oosterhout, zie ik je gauw?

Warme groet,
Lyke

meer informatie?

Heb je nog vragen of wil je liever telefonisch een afspraak maken, neem dan even contact met mij op.