Zwangerschapscursus

Ontspannen Zwangerschap & Bevalling

Zwangerschapscursus Baby Blueprint

Hoera! Er groeit een minimensje in jouw buik!

De komende maanden zal er veel voor je gaan veranderen, zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel. Je kunt je in deze periode onzeker en gespannen voelen. Misschien voel je wel lichte paniek opkomen als je denkt aan het moment dat je kindje geboren zal gaan worden: “Kan ik dat wel, zo’n bevalling? Ik ben zo bang voor de pijn! Dat hoofdje gaat vast nooit passen…”. En zo zullen er vast nog allerlei andere gedachten door je hoofd gaan.
Ik kan je helpen die gevoelens en gedachten los te leren laten en op een zachte manier en vanuit rust en vertrouwen je bevalling in te gaan en te beleven, ongeacht hoe deze ook zal verlopen.
Door het volgen van de lessen creëer je elke week een belangrijk moment voor jezelf en je buikbaby, wat bijdraagt aan een ontspannen zwangerschap & bevalling. Ook wanneer je al eerder geboorte hebt gegeven of nu al weet dat je een ‘medische’ bevalling zult gaan hebben, zijn deze lessen een fijne manier om je voor te bereiden op de komst van jullie kindje ♡

Tijdens de lessen leer je o.a.:

" Met een ontspannen zwangerschap & bevalling geef je jouw kindje een stevige basis mee voor de rest van zijn leven "

De cursus is opgebouwd uit fijne, ontspannen yoga-oefeningen, elementen uit de hypnobirthing, mindfulness en speciale ademhalingstechnieken. Veel van de oefeningen die we doen, kun je ook thuis prima herhalen. Daarnaast behandelen we elke les een ander thema rondom de zwangerschap en bevalling, zodat jij zo goed mogelijk geïnformeerd en vol vertrouwen geboorte kunt gaan geven aan jullie kindje.

TIP: gun jij jouw partner een actieve rol tijdens de bevalling? Volg dan zeker mijn partnerworkshop Bevallen doe je Samen. Want bevallen is teamwork ♡
En wanneer je minimaal 10 zwangerschapslessen afneemt, ontvangen jullie maar liefst 20% korting op deze workshop!

Vanaf wanneer te volgen?

Je bent van harte welkom vanaf 14 weken zwangerschap en kunt de lessen blijven volgen tot 2 weken voor je uitgerekende datum. De lessen zijn zo opgebouwd dat je op elke moment kunt instromen. Bij inschrijving ontvang je een factuur voor de lessen vanaf het moment dat je wilt starten tot 38 weken zwangerschap. Voel je je goed en wil je graag langer meedoen, dan kun je losse lessen bijboeken.

Ik hanteer een minimale afname van 8 lessen, maar wil je adviseren zeker 10 – 14 lessen mee te doen, omdat je je op die manier de oefeningen en ademhalingstechnieken goed eigen kunt maken. Hier zullen jij en je kindje tijdens de bevalling veel baat bij hebben, want de kracht van ontspanning zit hem hierbij echt in de kracht van herhaling!

Duur & investering

De lessen zijn (vrijwel) elke vrijdagochtend van 9.30 – 10.30 uur en worden gegeven in mijn praktijkruimte in Oosterhout. Er is plaats voor 6-8 dames.

Een proefles kost 10,00 euro en een normale les kost 16,00 euro. Wanneer je 10 lessen of meer afneemt, betaal je 15 euro per les. Je dient zelf een (meditatie)kussentje, grote handdoek (voor op het matje) en dekentje mee te nemen. Er zijn een paar yogamatjes aanwezig, maar neem vooral je eigen matje mee als je dat prettiger vind. Een les duurt ongeveer 75 minuten (incl. thee en ‘hoe is het nu met je’ rondje).

Relaxed het weekend in!

elke vrijdagochtend
09.30 – 10.30 uur
Bredaseweg 108a Oosterhout

Let op: op de volgende data is er wegens omstandigheden geen les: 28 april, 19 mei, 23 juni.
Houdt hier dus rekening mee bij het inplannen van het aantal lessen dat je wilt afnemen.

meer informatie?

Heb je nog vragen of wil je liever telefonisch een afspraak maken, neem dan even contact met mij op.

Verhindering / no-show
Indien een afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren wordt verzet of afgezegd, zullen er geen kosten in rekening worden gebracht. Omdat ik tijd voor je vrij plan in mijn agenda zal bij verzetten of afzeggen binnen 24 uur voor aanvang van een afspraak 50% van de kosten aan je worden doorberekend. Verzetten of afzeggen kan enkel telefonisch, van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur. Bij no-show zal de volledige sessie aan je worden doorberekend.